Bøker

Vi anbefaler her egenprodusert undervisningsmateriale for slektsgranskere.

Haakenstad: På sporet av familien

På sporet av familien

Haakenstad: Boken På sporet av familien beskriver de viktigste slektshistoriske kildene, og viser deg hvordan du kan søke etter din slekt ved hjelp av ulike kilder på Internett og i arkiver. Boken har blant annet et kapittel om metoder og teknikker som du kan bruke for å finne frem til din slekt. Den inneholder praktiske eksempler der slektsgåter er løst. DNA og slektsgransking er et tema i rivende utvikling, og boken har også et kapittel om dette.

På sporet av familien – Kilder og metoder i slektsgransking har også oppgaver med svar på hvordan du kan løse disse. Noen av oppgavene kan du bruke til å finne din egen slekt.

Les mer eller kjøp boken På sporet av familien!
Bøkene våre kan også kjøpes på www.haugenbok.no eller bestilles hos alle landets bokhandlere.

Haakenstad: Slektgranskerens guide til utvandringen 1825-1930

Slektsgranskerens
guide til utvandringen 1825-1930

Haakenstad: Det første skipet med norske utvandrere kastet loss fra Stavanger 5. juli 1825, med kurs for New York. Denne boka gir et innblikk i hva som skjedde med dem som reiste – hele veien fra Norge til de kom fram til målet for reisen. Den belyser også gjennomutvandringen via et mellomland, et tema som ikke tidligere har vært omtalt i særlig grad. Boka gir praktisk veiledning for slektsgranskere som arbeider med utvandringen fra Norge. Den tar for seg kilder i Norge, England, USA og Canada og gir konkrete tips om hvordan vi kan gå fram for å finne utvandreren.

Les mer eller kjøp boken Slektsgranskerens guide til utvandringen 1825-1930!

Bøkene våre kan også kjøpes på www.haugenbok.no eller bestilles hos alle landets bokhandlere.

Haakenstad: Min slekt

Min slekt – skjemahefte

Haakenstad: I dette heftet kan du fylle ut dine slektsopplysninger på fire forskjellige slektstavler. Selv om PC-en er et viktig redskap også i slektsgransking, så kan det av og til være godt å få noe ned på papiret. Det gir gjerne en litt bedre oversikt enn det du får på en skjerm. Skjemaene i heftet kan rives ut og settes i en ringperm.

Noen ringpermer har lommer på forsiden, baksiden og i ryggen, hvor du kan sette inn ark. Slik kan du lage en mer personlig perm, for eksempel med omslagsark av bilder eller annet som minner deg om slekta.

Les mer eller kjøp boken Min slekt – skjemahefte.

Bøkene våre kan også kjøpes på www.haugenbok.no eller bestilles hos alle landets bokhandlere.

Haakenstad: Min slekt nyttige notater og utfyllingsskjema i slektsgranskning

Min slekt – nyttige notater og utfyllingsskjema i slektsgransking

Haakenstad: I boken Min slekt – nyttige notater og utfyllingsskjema i slektsgransking kan du skrive dine slektsopplysninger. Selv om PC-en er et viktig redskap også i slektsgransking, er det hyggelig å få en håndskrevet bok i hånden. Den passer fint som en gave til den du er glad i. Ved de store begivenhetene i livet kan en slik personlig gave sette en ekstra spiss på feiringen. Boken gir en liten innføring i slektsgransking. Boken har egne felter hvor du kan «krydre» med bilder og signaturer.

Les mer eller kjøp boken Min slekt – nyttige notater og utfyllingsskjema i slektsgransking.

Bøkene våre kan også kjøpes på www.haugenbok.no eller bestilles hos alle landets bokhandlere.